Projekbeskrivelse

MUSEUM · CAFE· BUTIK

Gl. Elmegaard

Gammel Elmegaard er Drejøs hjemstavnsmuseum

Vi er to søstre, Sanne og Beth, der bor på den naturskønne ø – Drejø. Vi åbner hver sommer Gl. Elmegaard for gæster. Kom og få et glimt af vores ø-liv, mærk stemningen fra en svunden tid når vi guider gennem de gamle stuer og stalde. Nyd kaffe med hjemmebag, en kold fadøl, gammeldags isvaffel og spændende sommerdrinks i rosenhaven.

Museum

Her på Gl. Elmegaard møder du ægte Morten Koch-stemning. Glem verden et øjeblik og træd ind og bliv en del af en tid fra før verden gik af lave. Her er det som om alting falder på plads.

Den ene søster, Beth Tolbod Blay købte gården i 1994 med en enestående samling af indbo i både stuer og stalde – og ikke mindst på loftet. Beth valgte sammen med sin mand Peter Blay at bo i den gamle gård uden isolering og forsatsruder, ingen centralvarme, men med de gamle møbler og deres historie.

I dag ledes gården af en fond, hvor alt indbo er overdraget til fonden. Gården ejes stadig af Beth, men arbejder på at overdrage gården for at sikre den en fremtid for offentligheden, som museum. Gl. Elmegaard får ingen offentlig støtte og drives udelukkende for de indtægter, der kommer fra entré, café og museumsbutik.

Gl. Elmegaard var en af 13 gårde, der i 1691 blev delt til 2 halvgårde. Hør om det enestående sammenhold, der blev kaldt Fællesskabets tid, om at drive markerne i fælles drift. Godt ledet af oldermanden.

Café

Er vejret godt er der servering i den smukke rosenhave, men driller vejret er der indrettet en hyggelig café i galleriet.

Der serveres kaffe med hjemmebag, gammeldags isvafler, mange spændende øl – DrejØl – vand og vin.

Eller prøv vores forskellige iskaffer – Drejø- eller lakrids-iskaffe samt kold kakao med vanilieis og after eight, eller et stort glas hjemmelavet saft – rabarber, hyldeblomst, solbær og hvad vi ellers lige finder på.

Frokost skal bestilles forud. Vi bruger mange råvarer fra Drejø, ikke mindst alle vores syltede frugter og grønsager.

Du kan også få kaffe to go eller bestille en frokostkurv.

Du er også velkommen til at medbringe din egen mad, blot du køber drikkevarer hos os.

Butik

I vores lille butik kan du finde mange spændende ting – også egne designs og produktioner.

Trælegetøj, kærlighedsnisser, hjemmestrikkede huer og sokker, glaskarafler, keramik og den drejøske kravlenisse – ja, og meget andet.